Investera i en barockmöbel

Jag har under en tid funderat på att ta ett konsumtionslån för att äntligen kunna köpa en maffig och dyr barockmöbel till hemmet. Det skulle ta väldigt lång tid för mig om jag skulle spara ihop pengarna på egen hand, och så lång tid vet jag inte om jag orkar vänta. Istället tror jag att ett privatlån utan säkerhet (blancolån) kan vara ett bra val, men det finns många aktörer att välja mellan. Därför är Zmarta en bra sajt att vända sig till, då de jämför upp till 30 olika låneaktörer. Innan jag ansöker om lånet måste jag bara hitta den där perfekta möbeln som jag aldrig kommer att tröttna på. Den ska åtminstone vara stor, detaljerad och kurvig – gärna i trä, sammet och/eller någon mörk nyans som bryter av bra till vita väggar som jag har i mitt vardagsrum.

Hur ser en barockmöbel ut?

Barockmöbler kan egentligen se ut på många olika sätt. Gemensamt för dem är dock att många av dem är tillverkade i mörkt trä och/eller klädda i sammet. Färgerna är ofta dova – tänk vinrött, grått, svart och grön (mörk eller blek nyans). De allra mest framträdande dragen bland barockmöbler är dock deras kurviga linjer och många detaljer. Oavsett om du köper en stol, byrå, tavla, bord eller soffa i barockstil är den fylld av ornament och detaljer som gör att den sticker ut bland andra möbler. För många möbler i barockstil kan därför ge ett rörigt intryck, men en eller ett par stycken är riktigt snyggt.

Barocktavlor med dekorativa ramar

Barockmöbler vs. möbler i barockstil

Att köpa möbler i barockstil är inte alltid särskilt dyrt. Däremot kostar det en hel del om du vill investera i en möbel som faktiskt kommer från barockepoken (mellan cirka 1600 och en bit in på 1700-talet). Jag vill helst investera i en soffa eller ett par dekorativa stolar och priset på sådana beror givetvis på i vilket skick möblerna är i. Min tanke är att spana in auktioner, men innan dess måste jag i så fall ha en tydlig budget. Då kan det vara bäst att utgå från det lån jag ansöker om via Zmarta, så jag vet hur mycket jag kan buda för.

Person med pengar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *